miercuri, 8 iunie 2016

Rezumat al cartii Orasul si cainii

Nu voi face eu un rezumat al cartii Orasul si cainii, scrisa de Mario Vargas Llosa. O scurta, dar foarte buna recenzie a acestei carti a scris Vienela pe blogul ei. Doresc numai sa atrag atentia asupra cartii, sa va invit sa cititi rezumatul si, de ce nu?, sa va bucurati de cartea Orasul si cainii. 
"Carte cu accente biografice, Oraşul şi câinii, apărută în 1963, a fost tradusă în 20 de limbi. Deşi emană multă violenţă, deşi dialogurile sunt de multe ori legate de sexualitatea nepotolită a adolescenţilor, nu veţi regreta nimic citind-o." - spune Vienela
Orasul si cainii - wikipedia

"Opera sa a fost universal recunoscută. Ea aparține unuia dintre exponenții cei mai talentați ai unui boom literar latinoamerican, alături de operele scriitorilor Julio Cortázar, Ernesto Sabato, Jorge Luis Borges din Argentina, Carlos Fuentes din Mexico, sau Gabriel García Márquez din Columbia.

Primul său roman Orașul și câinii i-a adus recunoașterea imediată. El poartă semnele influenței existențialismului lui Sartre și citează chiar un dialog extras din romanele acestuia la începutul fiecărei dintre cele două părți.

El introduce și o tehnică specială, utilizarea dialogului alternativ pentru a portretiza realități separate în timp și spațiu, și folosește timpurile verbale pentru a purta narațiunea înapoi sau înainte în timp, sau pentru a descoperi tema principală a narațiunilor sale, lupta individului în căutarea libertății într-o realitate opresivă.

Cartea a obținut Premiul Criticii Spaniole."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu